Nyheder » TIK Pokalen 2019
TIK Pokalen 2019 
TIK sætter ny standard for afvikling af konkurrencer med en super ramme for både tilskuer og gymnaster
Inspireret af SM i Greve sidste år prøvede TIK i år et nyt koncept. De nye ideer og koncept blev bestemt en succes for både publikum og gymnaster, der både havde træningshallen med et opvarmningstæppe og et forberedelsestæppe i konkurrencehallen fint adskilt fra konkurrencegulvet, hvor der både var indgang og udgang. Meget professionelt.


Nye pokalmestre i alle rækker
Først på gulvet efter grupperne var minirækken med 11 gymnaster. Her blev det Greves og ROGs dag, da Sofie Højer Paaske fra Greve tog guld, Vasilisa Ricalovska fra ROG sølv og Nuriye Sona Ilhan fra Greve bronze. Endeligt tog Anna Golubtsova fra ROG fjerdepladsen. Nævnes bør Øbros mini Nanna Silberbrandt, der kørte en rigtig fin friserie med godt musikvalg og udtryk.

Herefter fulgte pre-juniors, hvor bare 5 gymnaster stillede til start. Bedst lykkedes en lovende Freja Marie Jensen fra Greve. Herefter fulgte Isabel Alcon fra Ølstykke og Rebecca Oder fra TIK.

Seniorer 2 med 6 gymnaster sluttede første halvdel af konkurrencen. Denne gang var det uden Jessica Olsen fra TIK, der efter en lang karriere i efteråret valgte af stoppe som aktiv gymnast. Efter flere år på landsholdet og i senior 1 sluttede Jessica sin karriere i senior 2, hvor hun både repræsenterede Danmark ved NM 2018 og tog guld ved TIK Pokalen, SM og DM med to dymamiske serier, som kendetegnede hende så fint. Det betød i år fornyet spænding om guldet. Bedst på dagen var en rolig og sikker Michelle Fronteau fra Hjerting, der tog guld foran Mie Rytter Hedelin fra TIK og Pil Søgaard fra Hjerting.

Efter pausen var det tid til rekrutter med hele 15 gymnaster. Anelia Shaginjan fra TIK tog hånd om guldet foran Naja Bisgaard fra Hjerting, der tog sølv, og Maria Grosser fra Ballerup, der tog bronze. Det bliver spændende at følge gymnasterne i denne række.

Så var det juniorernes tur, hvor 12 gymnaster stillede til start. Guldet gik overlegent til Alma Sofie Pedersen fra Ballerup med unge Yasmin Neumann på andenpladsen og Lise Bacher på tredjepladsen begge fra Ølstykke. Lidt svært at se, hvem der skal kunne udfordre Alma. Det er første gang i mange år, hvor der reelt ikke synes at være spænding om første pladsen i denne række. Det bliver spændende at se, hvem der kan udfordre Alma.

Sidst på gulvet var senior 1 med 8 gymnaster. Både Øbros Stephanie Paulsen og TIKs Sasha Shevchenko har efter sidste sæson valgt at stoppe. Stephanie, der både har været juniormester og på landsholdet af flere omgange, sluttede sin aktive karriere med en sølvmedalje ved SM og en bronzemedalje ved DM i senior 1 - et ordentligt punktum efter en lang karriere. Sasha, der først begyndte til RSG som 12-årig, sluttede sin aktive karriere ved SM med en bronzemedalje, da hun ikke deltog ved DM på grund af en knæskade og fremover vil prioritere sit gymnasium.

Til gengæld gjorde de nye seniorer sig gældende i kampen om medaljer, og det blev en spændende konkurrence mellem TIKs Nicoline Sachmann, Ballerups Isabella Schultz og Hjertings Emilie Elgaard, hvor Isabella tog guld, Nicoline sølv og Emilie bronze. Øbros Martha Ryom tog fjerdepladsen.

Tillykke til gymnaster og trænere! Det bliver spændende at følge gymnasterne ved de kommende konkurrencer.


En af de sværeste sportsgrene – så husk opbakning til alle gymnaster
For nogle gymnasterne var det ikke deres bedste dag, og de havde en hård dag på konkurrencegulvet. Men det er bare tilbage i træningshallen og komme igen til de næste konkurrencer.

HUSK at bakke alle gymnaster op – det er en af de sværeste sportsgrene, hvor grænsen mellem succes og fiasko er meget lille - en individuel sport der kræver mange timers træning, styrke, smidighed og teknik, men også musikforståelse og god bevægelse.


Tak til sponsorer for støtten til RG Friends og rytmisk sportsgymnastik
RG Friends og vores sponsorer støttede TIK Pokalen med videooptagelser, bander, juice, frugt, præmier til alle gymnaster. Stor tak til Faaborg Pharma – RG Friends nye præmiesponsor - for meget flotte præmier til gymnasterne, Sømod Bolcher, Viking Life Saving Equipment for de særlige præmier og Kvickly i Taastrup for frugt og juice til gymnasterne.

Næste konkurrence bliver Jyske Bank Pokalen, der blev flyttet fra 19. januar til den 23. februar. Herefter kommer de regionale mesterskaber henholdsvis 9. og 10. marts i Greve og 6. april i Silkeborg.

 
15.02.2019
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944