Nyheder » Refleksioner over et flot NM 2016
Refleksioner over et på mange måder flot NM 2016

Danmark har netop holdt Nordisk Mesterskab 2016. RG Friends håber, at mange benyttede muligheden for at se Nordens bedste rytmiske sportsgymnaster. Næste gang NM holdes i Danmark bliver nemlig først i 2024! Ellers kan man se (eller gense) både allround konkurrencen og disciplinfinalerne på RG Friends YouTube kanal.
 

En flot og velorganiseret konkurrence
NM 2016, der var arrangeret af Gymdanmark i samarbejde med TIK, blev en flot og velorganiseret konkurrence. NM er den største internationale RSG konkurrence, der holdes i Danmark, og det er en betydningsfuld konkurrence for de nordiske RSG gymnaster.
 
Konkurrencen blev indledt smukt med indmarch ført an af Øbro-piger i hvide dragter og de 4 nordiske landes nationalmelodier. Det er noget særligt at repræsentere sit land i en international konkurrencen. Efter velkomst og åbningstale kunne konkurrencen begynde. 
 

Flotte resultater
 Weekenden bød på flot rytmisk sportsgymnastik og rigtig mange flotte individuelle præstationer. Fra dansk side er NM 2016 blevet betegnet som historisk, ikke bare har de danske gymnaster hævet niveauet betydeligt, men det lykkedes også Danmark på juniorsiden at kvalificere sig til 2 disciplinfinaler. Et stort tillykke til gymnasterne og deres træneresmiley
 
På juniorsiden var topniveauet faldet i forhold til NM i 2014, mens de danske juniorers niveau var hævet betydeligt. De 4 danske juniorer, Isabella, Josefie, Joline og Emilie, havde en rigtig god konkurrence, og de opnåede alle et resultat, der var højere end den bedste danske junior i 2014. Isabella blev bedste danske junior med 42,131. Hertil kommer, at det lykkedes for både Joline og Josefie at komme i disciplinfinalen i henholdsvis tøndebånd og køller, som også var deres bedste serie med henholdsvis 10,866 og 11,300. I disciplinfinalen overgik Josefie alle forventninger og leverede en rigtig flot præstation, da hun scorede 12,300 - et helt point højere end i allround konkurrencen. 
 
Topniveauet på seniorsiden var derimod steget pænt i forhold til NM 2014, men de 4 danske seniorer, Nicoline, Victoria, Jessica og Emma, havde også hævet niveauet. Nicoline, der blev bedste danske senior med 46,997, opnåede et resultat, der var højere end den bedste danske senior i 2014, mens de 3 øvrige seniorer, der alle var med i 2014, generelt havde hævet deres niveau med flere point. Det er værd at bemærke, at adgang til en disciplinfinale på seniorsiden krævede point på mere end henholdsvis 14,6 (tøndebånd), 12,8 (bold), 13,0 (køller) og 12,9 (vimpel)!
 
Finland løb med sejren på juniorsiden, men ikke overlegent i forhold til de norske juniorer. Kun 2 point skilte den bedste finske gymnast og den bedste norske gymnast. De højeste point i allround konkurrence lå på omkring 14,3 og 13,6. 
 
På seniorsiden løb Finland – ikke overraskende – overlegent med sejren. Finske Ekatarina Volkova og Jouki Tikkanen er gymnaster i verdens klasse, og i flere af deres serier opnåede de mere end 17 point. Men både Norge og Sverige har seniorgymnaster, der i flere af deres serier opnåede mere end 15 og 16 point. 
 

NM 2018 i Norge
 Det bliver spændende at se, hvordan kampen mellem Finland og Norge kommer til at gå, og om Sverige kan udfordre Norge, når Norge holder NM i 2018. Men det bliver også spændende at se, om de danske gymnaster kan hæve niveauet yderligere og udfordre Sverige særligt på juniorsiden. På seniorsiden bliver det spændende at se, om de danske gymnaster kan ”lukke hullet” og opnå point, der giver adgang til en disciplinfinale. Det vil forudsætte, at de danske gymnaster sammen med deres trænere fortsætter det gode arbejde og den positive udvikling. Men det vil nok også kræve, at der skal arbejdes endnu hårdere i træningshallerne og med deltagelse i internationale konkurrencer.
 
RG Friends Denmark/Kristine
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944