Nyheder » Nevis Cup 2018
Stor dansk deltagelse i Nevis Cup 2018
Nevis Cup 2018, der holdes i Staffanstorp i Sverige, var for de fleste danske gymnaster årets sidste konkurrence. Med 26 gymnaster fra 6 klubber udgjorde de danske gymnaster en fjerdedel af de mere end 100 tilmeldte gymnaster fra 6 lande. Dejligt at se så mange danske gymnaster til en international konkurrenece.

Først i konkurrence var children (årgang 2008-2007), hvor Helena R. Bjerregaard fra FG 90 kom på en flot tredjeplads efter en meget dygtig gymnast fra Polen og svenske Milena Kovalenko. Næst bedste danske gymnast blev Maria Grosser fra Ballerup GF på en 11. plads. Sarah Rosendal fra Ølstykke GF kørte en meget sikker fri serie, der blev belønnet med en flot karakter på 9,033. Der deltog 20 gymnaster i denne række.

Næst i konkurrence var pre-juniors (årgang 2006), hvor Yasmin Neumann fra Ølstykke GF som bedste danske gymnast sluttede på en fin 9. plads ud af 17 gymnaster. Guldet gik til Lucia-Marie Kaufmann fra Tyskland og sølvet til Daniela Klaser også fra Tyskland – begge meget dygtige gymnaster. Bronzen gik til Zuzanna Reginia fra Polen.

I juniorrækken (2005-2003) deltog 26 gymnaster. Kun de 10 bedste gik i finalen med 3. redskab. Det lykkedes både Emilie Elgaard og Helena Vibe fra Hjerting IF at gå i finalen. Desværre kørte Emilie ikke op til sit niveau og sluttede på en 5. plads, mens Helena sluttede på en fin 7 plads efter to fine serier i den indledende runde. En meget dygtig gymnast fra Polen tog sikker hånd om guldet, mens svenske Hedvig Elg Appelros Nevis RGK tog sølv og endnu en gymnast fra Polen tog bronze. Fremhæves bør Marie Mejnholdt-Jakobsen fra Ballerup GF, der kørte en rigtig fin boldserie, der blev belønnet med en karakter på 8,100.

Sidst i konkurrence var seniorerne med 9 deltagende gymnaster. Kun de 6 bedste gik i finalen med 3. redskab. Det lykkedes både Nicoline Sachmann fra TIK og Cecilie Cameron og Michelle Fronteau fra Hjerting IF at gå i finalen. Nicoline tog guldet efter en flot og stabil konkurrence med meget fine karakterer. Marie Janzen fra Tyskland tog hånd om sølvet i hendes sidste konkurrence som individuel gymnast. Hun har deltaget i Nevis Cup i flere år og vandt guldet sidste år. Marie Janzen tog i øvrigt sølv ved RG Friends Masters i november måned. Bronzen gik til svenske Viktoria Christov fra Nevis RGK. Cecilie og Michelle sluttede henholdsvis som nr. 5 og 6.

Inden den nye konkurrencesæson begynder i slutningen af januar med Jyske Bank Pokalen og TIK Pokalen i begyndelsen af februar, er der heldigvis tid til at arbejde videre med nye serier og sværheder og forhåbentlig også tid til lidt velfortjent juleferie