Nyheder » NM nærmer sig og de øvrige nordiske gymnaster

Flere af de finske, norske og svenske gymnaster, der deltager ved Nordisk Mesterskab, har testet formen og styrkeforholdet ved de 3 store internationale konkurrencer: Miss Valentine, Moscow Grand Prix og World Cupen i Finland.


De finske seniorer må siges - ikke overraskende – at have vundet den styrkeprøve, hvor de to stærke gymnaster, Ekaterina Volkova og Jouki Tikkanen (begge udtaget til testkonkurrencen om udtagelse til OL i Rio) fik karakterer på mere end 16 og 17 point. Ekaterina blev nordisk juniormester i 2012 og nordisk seniormester i 2014. Ved World Cupen - uden for konkurrencen - præsterede flere andre finske seniorer også rigtig godt med karakterer på mere end 14 og 15 point.

Men de norske seniorgymnaster har også præsteret godt særligt ved Miss Valentine, hvor både Emile Holte og Emilie Swensen krydsede den magiske 15 points grænse, hvilket Emilie Holte gentog ved Moscow Grand Prix. Ved Miss Valentine stillede ingen svenske gymnaster op med 4 programmer, da pladserne var delt mellem flere NM aktuelle gymnaster. Josefine Olsson, den svensk seniormester, krydsede også den magiske 15 points grænse to gange ved Moscow Grand Prix og meldte sig dermed ind i kampen om en podieplads.

At dømme på grundlag af præstationerne på Miss Valentine og Moscow Grand Prix ser juniorkonkurrencen mellem de øvrige nordiske lande mere lige ud, dog med de svenske juniorgymnaster som outsidere.

Danmark deltog ikke i Miss Valentine, der faldt sammen med TIK Pokalen, Moscow Grand Prix eller World Cupen i Finland, så det er svært at sige, hvor Danmark ligger i forhold til de øvrige nordiske lande. Men de danske gymnaster ligger i forvejen på et niveau under både Norge og Sverige og har ikke haft samme optakt til Nordisk Mesterskab som de øvrige nordiske lande. Det bliver derfor spændende at se, hvad hjemmebanefordelen kan betydeJ RG Friends håber, at de danske deltagere formår at præstere deres bedst og får indfriet deres egne forventninger.

RG Friends ønsker de danske gymnaster held og lykke og håber, at rigtig mange kommer og støtter dem og bidrager til en rigtig god stemning.
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944