Nyheder » Jyske Bank Pokalen 2019
Jyske Bank Pokalen 2019
Helt usædvanligt blev Jyske Bank Pokalen ikke årets første konkurrence
Jyske Bank Pokalen blev afholdt en hel måned senere end oprindeligt planlagt. Det betød, at Alma Sofie Pedersen fra Ballerup storfavorit i juniorrækken, Nicoline Sachmann fra TIK og Isabella Schultz fra Ballerup favoritter i seniorrækken ikke kunne deltage. Det gav andre gymnaster favoritroller og andre gymnaster muligheder.

Det blev en tæt og spændende konkurrence, men da der ikke løbende blev givet karakterer, oplevede publikum desværre ikke den tætte og spændende konkurrence. Lidt ærgerligt, når RSG er en konkurrencesport, og konkurrencen samtidig var for juniorer og seniorer. Også synd for de gymnaster, der gerne inden præmieoverrækkelsen ville have vidst, om de vandt eller ikke-vandt, blev sidst eller ikke-sidst, og gerne ville have været lidt forberedte på deres placering. Måske kunne live-scoring være en mulighed?


Nye junior og senior pokalmestre
I juniorrækken stillede 18 gymnaster op, og det blev Ølstykkes dag 😊 Yngste gymnast Sarah Holck Rosendal fra Ølstykke, der normalt stiller op i rekrutrækken, blev junior pokalmester med 21,70 point tæt fulgt af næstyngste gymnast Yasmin Neumann også Ølstykke med 21,20 point. Meget flot.

En tæt kamp om tredjepladsen stod mellem Ølstykkes Lise Bacher og Ballerups Ida Tian, der med 19,60 point tog tredjepladsen foran Lise med 19,55 point. En rigtig fin konkurrence af Ida i forhold til TIK Pokalen. Naja Sorrell fra Hjerting, der havde vanskeligheder med vimplen og derfor sluttede som nr. 9, kørte en meget fin boldserie, der blev belønnet med juniorkonkurrencens højeste karakter på 9,45 og et personlig bedste for Naja.

Hvor det blev Ølstykkes dag i juniorrækken, blev det Hjertings dag i seniorrækken 😊, hvor 10 gymnaster stillede op. Cecilie Cameron fra Hjerting kørte sin bedste konkurrence nogensinde og blev pokalmester med 28,85 point foran Emilie Elgaard også fra Hjerting med 28,30 point. Godt gået af Cecilie, der kørte sin chance. Emillie var favorit og kunne have taget guldet. Men paradoksalt kørte Emilie dagens flotteste serie, men hun opdagede desværre ikke, at der kom en lille knude på vimplen og fik derfor ikke point for kropssværheder, AD’er og dansetrin efter knuden opstod.

Tredjepladsen gik også til en Hjerting gymnast, Michelle Fronteau med 19,35 point foran Martha Ryom fra Øbro med 18,85 point. Fremhæves bør Eva Halkier fra Øbro, der kørte – lige som flere andre gymnaster – en bedre konkurrence end til TIK Pokalen og en god tøndebåndsserie. Eva stiller i år op i Senior 2 og kørte derfor kun to serier. Fremhæves bør også Trine Rydiander fra TIK, der opnåede et personlig bedste med sin kølleserie. Trine stiller også op i Senior 2 og kørte to serier.

Tillykke til de nye pokalmestre og gymnaster og trænere!


En fin afviklet konkurrence
Gf Øbro sørgede for en fin konkurrence, der blev afviklet efter tidsplanen, med MP3 musikfiler i stedet for CD’ere og med rosetter i stedet for medaljer, som er blevet et slags varemærke for Jyske Bank Pokalen. Desværre giver Valby Hallen ikke mulighed for trænings- og opvarmningshal og tæppe, så opvarmning og forberedelse måtte foregå i konkurrencehallen.

Vi ser nu frem til regionsmesterskaberne, der for de sjællandske gymnaster holdes om kun 14 dage den 9. og 10. marts i Greve, og for de jyske gymnaster holdes om 6 uge den 6. april i Silkeborg. Det bliver spændende at følge gymnasterne og se hvem, der bliver regionsmestre. 
27.02.2019
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944