Nyheder » EM 2017
I dag rejser Emma og Nicoline til Budapest for at repræsentere Danmark ved EM – for første gang siden 1994

Emma og Nicoline er sammen med deres trænere Camilla og Sofie på vej til Budapest i Ungarn

Emma Erangey og Nicoline Sachmann – begge fra TIK – er sammen med deres trænere, Camilla Olsen og Sofie Jørgensen, rejst til Budapest for at repræsentere Danmark ved EM. Onsdag og torsdag står programmet på træning og podiumtræning. Fredag er der kvalifikationskonkurrence i tøndebånd og bold og lørdag i køller og vimpel. EM afslutter søndag med disciplinfinaler.  


Sidst Danmark deltog i EM var i 1994

Sidste gang Danmark deltog i EM var i 1994, hvor Betina Larsen (i dag Kock Hansen) sammen med Katrine Aagaard repræsenterede Danmark.

For Betina var det kæmpe stort at deltage i EM i 1994 i Grækenland. Hun og Katrine havde trænet utrolig hårdt i perioden op til EM og trænede også under hele konkurrencen. Det var en stor oplevelse, og Betina husker stadig følelsen af at gå på gulvet i de fire forskellige redskaber.

I 2015 deltog Danmark for første gang i VM siden 1989. Dengang repræsenterede Ana Katrine Korning, Malene Franzen og Susanne Ravn Danmark. Ved VM i Stuttgart i 2015 deltog Victoria Sørensen og Nicoline Sachmann.
Deltagelsen i EM i Budapest er derfor en fortsættelse af en god udvikling for dansk rytmisk sportsgymnastik. Vi håber, at Danmark også bliver repræsenteret med danske seniorer ved VM i Pesaro i Italien til september og med danske juniorer ved EM i Portugal i 2018. Ellers er Nordiske Mesterskaber i 2018, der holdes i Norge, en vigtigt international konkurrence for de danske gymnaster.


Udtagelse og forberedelse til EM i Budapest

Emma og Nicoline blev udtaget til at repræsentere Danmark ved EM i forbindelse med SM i marts måned. Emma, der
er 18 år, går i 2 g på Falkonergårdens Gymnasium i en Team Danmark klasse. Nicoline, der er 19 år og bliver student til sommer, går i 4 g også på Falkonergårdens Gymnasium i en Team Danmark klasse. At deltage i EM er en drøm, der går i opfyldelse, og måske en ”once in a life time” oplevelse for begge piger.

Forberedelserne til EM har bestået af klubtræning og deltagelse i mindre internationale konkurrencer i Holland og Tyskland samt senest Glade Dage i Asker i Norge. Forberedelserne sluttede med DM i weekenden, hvor Nicoline genvandt DM, og Emma tog anden pladsen for andet år i træk.

De øvrige gymnaster ved EM har generelt deltaget i flere internationale konkurrencer i FIG regi. Det bliver derfor spændende at se, hvor Emma og Nicoline ligger i forhold til en international FIG bedømmelse.  

Det er en kæmpe udfordring at repræsentere Danmark ved et EM, og målet må være at lykkes på sit niveau og realisere egne mål og forventninger. Vi håber derfor, at Emma og Nicoline realiserer deres egen mål og får en fantastisk oplevelse sammen med deres trænere.

Vi ønsker den danske delegation held og lykke. Og sidst men ikke mindst: Husk at nyde oplevelsen.

RG Friends Denmark
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944