Nyheder » DM 2018
DM 2018 i Rytmisk Sportsgymnastik

Første afdeling af Danmarksmesterskaberne 2018 blev holdt lørdag og søndag den 5. - 6. maj 2018 i Taastrup Idræts Center
Ny Danmarksmester blev Josefie Elgaard Kristensen fra Hjerting efter en duel mod den regerende mester Nicoline Simone Sachmann fra TIK, der tog sølv. De kørte begge godt og stabilt uden store tab. De nye korrektioner til reglementet sætter fokus på udførelse, og det blev da også udførelseskaraktererne, der afgjorde det danske mesterskab. Deres flotte præstation og hårde arbejde blev samtidig belønnet med en udtagelse til VM i Sofia, Bulgarien. Stort tillykke. 

Til disciplinfinalerne delte Josefie og Nicline guldet mellem sig, således at Josefie blev Danmarksmester i tøndebånd og bold og Nicoline Danmarksmester i køller og vimpel smiley

Ingen af de øvrige gymnaster kunne blande sig i toppen. Med Sasha Shevchenko fra TIK uden med en skade, kom Stephanie Paulsen fra Øbro på en sikker tredjeplads, mens Martha Ryom også fra Øbro tog fjerdepladsen.

I juniorrækken gentog mønsteret sig. Isabella Schultz fra Ballerup og forsvarende juniormester genvandt mesterskabet foran Joline Steinhoff fra TIK, der tog sølv. Også her afgjorde udførelseskaraktererne mesterskabet. 

Heller ikke i juniorrækken kunne de øvrige gymnaster blande sig i toppen. Emilie Elgaard Kristensen fra Hjerting tog sig af bronzemedaljen, mens Alma Pedersen fra Ballerup tog fjerdepladsen. Det var forventet, at der skulle blive tæt kamp mellem Emilie og Alma, der har haft en meget fin sæson, men Alma havde ikke en god konkurrence og måtte tage til takke med fjerdepladsen.  

I senior 2. division tog Jessica Olsen fra TIK – trods en skade under den første serie - sikkert guldet, mens der var spænding om de næste placeringer. Marie Melchert fra TIK endte med at tage sølv foran Michelle Fronteau fra Hjerting på tredjepladsen og Pil Søgaard også fra Hjerting på fjerdepladsen. Godt at se Michelle tilbage på konkurrencegulvet.

I pre-juniors var der spænding om placeringerne. Her tog Naja Sorell fra Hjerting guld foran Signe Bagge også fra Hjerting, der tog sølv, mens Astrid Marie Henriksen fra Øbro tog bronze foran Lise Bacher fra Ølstykke, der måtte nøjes med fjerdepladsen. Det var forventet, at Lise Bacher - efter en meget fin sæson - skulle kæmpe med om guldet, men efter en flot fri-serie fungerede det ikke rigtigt for Lise. Stærkt at Lise kom igen med en flot kørt vimpelserie, der blev belønnet med 6,3 point.

Også i rekrutrækken var der spænding om placeringerne. Yasmin fra Ølstykke var favorit, men det blev hendes klubkammerat Sarah Holck Rosendahl, der tog guldet, mens Yasmin tog sølv tæt fulgt af Helena Bjerregaard Rusbjerg fra FG 90 på tredjepladsen. På en fjerdeplads kom Freja Marie Jensen fra Greve Gymnastik og Trampolin.

Tillykke til at gymnaster og trænere med sæsonens resultater og hårde arbejde, der lover godt for den kommende sæson. Men det er en krævende sport med mange timers træning, så motivation, støtte og opbakning har stor betydning for udvikling og fastholdelse.  

RG Friends og vores sponsorer støttede Danmarksmesterskaberne med videooptagelser, bander, juice, frugt, præmier og gaver til alle gymnaster. Stor tak til Kvickly, Spark by Pelote, Viking Life Saving Equipment og Sømod Bolcher.

Sæsonens sidste konkurrence bliver traditionen tro Skåne Danmark kampen, der (vist nok) holdes lørdag den 2. juni i Valby Hallen. Herudover skal vi heppe på Isabella og Joline, der repræsenterer Danmark ved EM i Guadalajara i Spanien den 1. – 3. juni. 

 
11.05.2018
Opdateret 10.07.2018
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944