Nyheder » Skåne Danmark 2017
Skåne–Danmark kampen 2017

Lørdag den 3. juni 2017 satte Skåne–Danmark kampen satte et punktum for en flot og spændende konkurrencesæson.
De sidste mange år har Skåne vundet kampen og ofte ret suverænt. Sidste år kom Danmark dog tættere på, og der var derfor lagt op til en spændende konkurrence. Med stærke danske gymnaster, heraf flere er landsholdsgymnaster, og med kun en gruppe, hvor Skåne pleje at være stærke, var det spændende at se, om Danmark kunne tage pokalen.

Først på gulvet var rekrutterne (og pre-juniors), hvor Alma (Ballerup), Marie (Ballerup), Yasmin (Ølstykke), Naja (Hjerting) og Lise (Ølstykke) repræsenterede Danmark. Bedste resultat stod Alma for, der kom på en anden plads. Men Yasmin, Naja og Lise klarede det flot som debutanter i Skåne-Danmark sammenhæng.

Herefter var det juniorernes tur, hvor Isabella (Ballerup), Josefie (Hjering), Joline (TIK), Emilie (Hjerting) og Laurine (Øbro) repræsenterede Danmark. Bedste resultat stod Isabella og Joline for, der kom på en anden og tredjeplads. Seniorerne var repræsenteret af Nicoline (TIK), Emma (TIK), Jessica (TIK), Eva (Øbro) og Sasha (TIK). Bedste resultat stod Emma for, der kom på en anden plads.

Sidst på gulvet var juniorgrupperne, hvor Øbros juniorgruppe repræsenterede Danmark. De kunne ikke stille noget op overfor Skånes stærke juniorgruppe, men de gjorde det godt og bedre end til DM.

Det blev desværre ikke til en sejr for Danmark. Men det skyldtes ikke kun, at Sverige var bedre (igen), men også at flere af Danmarks gymnaster ikke kunne holde niveauet fra DM.  Josefie, der normalt er meget sikker, kørte en usikker boldserie med flere tab og blev straffet hårdt. Men seniorerne var også præget af usikkerhed og tab, hvilket muligvis skyldtes, at konkurrencen også havde betydning for udtagelse til VM.

Skåne-Danmark konkurrencen er en holdkonkurrence, hvor de bedste karakterer indgår i det samlede resultat. Holdkonkurrencer - som Skåne-Danmark og Nordisk Mesterskab - er unikke muligheder for at fokusere på holdpræstationer og teamsprit med mulighed for et større fællesskab mellem gymnasterne i en sport, der ellers fokuserer på individuelle præstationer.

RG Friends ser frem til spændende sæson 17/18, hvor det bliver spændende at følge gymnasternes udvikling. Sæsonens højdepunkt bliver Nordisk Mesterskab, der holdes i Norge i begyndelsen af marts måned. Men sæsonen begynder allerede i september med VM i Pesaro, hvor Danmark er repræsenteret af Emma og Nicoline.

 
info@rgfriendsdenmark.dk - CVR 36142944